Affogato: een heerlijke combinatie van warm en koud

Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Geplaatst door:
op 09-09-2021
Share
Affogato
Affogato

In België zijn we dol op zowel koffie als ijs. In Italië weten ze deze twee perfect met elkaar te combineren. Ben jij ook fan van koffie en ijs? Dan is een Affogato het proberen waard. Met weinig moeite ben je verzekerd van een groots (en heerlijk!) resultaat. Het dessert is simpel te maken en een perfecte afsluiter van het diner. Wil je graag een heerlijk toetje na het eten? Koffiemarkt.be heeft een Affogato-recept voor je klaarstaan!

Wat is een Affogato?

Dit Italiaanse toetje bestaat uit roomijs, een hete sterke espresso en eventueel een likeur. (geen 18 - geen alcohol) Letterlijk betekent Affogato: verdronken in de koffie. Dit verwijst naar het ijs dat je laat verdrinken in de espresso. Voor de klassieke variant heb je maar drie dingen nodig: een glaasje, een bolletje roomijs en een kopje sterke espresso. Overigens hoef je dit toetje niet per se na het diner te nuttigen. Het past bij ieder moment van de dag en is vooral superlekker bij warm weer.

Zo maak je er een

 

Met slechts een aantal ingrediënten ben je dus verzekerd van een heerlijk resultaat. Daarom geven we je graag het recept voor 2 personen:

1. Schep twee bolletjes vanille-ijs in twee kleine schaaltjes of glaasjes.
2. (eventueel: meng de espresso met likeur) Schenk de espresso over het ijs.
3. Bestrooi het toetje met gehakte chocolade of amandelschaafsel.

Tip: versier het dessert ook eens met stukjes brownies of chocolate chip cookies. Ook met gesmolten chocolade is deze Italiaanse verleider superlekker!

Probeer onze andere koffierecepten

Is het Affogato-recept je bevallen en wil je ook andere recepten waar koffie in zit uitproberen? Laat je verrassen door onze andere koffierecepten. Je vindt ze op de website en ze zijn eenvoudig zelf te maken. Op die manier weet je zowel jezelf als je gasten altijd opnieuw te verrassen.

Reacties