Hoe maak je een cappuccino?

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Geplaatst door:
op 21-03-2020
Cappuccino maken is (g)een kunst
Cappuccino maken is (g)een kunst

Cappuccino maken is (g)een kunst

Er is bijna geen koffiemoment waarbij je je zó verwend kunt voelen als bij het genieten van een smeuïge cappuccino. Zoals vaak bij de bereiding van eten en drinken speelt wát je inkoopt een grote rol in het eindresultaat.

Welke koffie is geschikt voor cappuccino? In beginsel elke koffie die je lekker vindt, dat klinkt logisch hè? Maar sommige koffie die je als ‘zwart’ minder aantrekkelijk vindt kan juist heel lekker zijn om als basis voor cappuccino te dienen. Durf te experimenteren en laat je inspireren door onze proeverspakketten waarin meerdere smaken koffie zitten.

De melk. Er zijn speciale melkproducten voor cappuccino verkrijgbaar. Als je gemak belangrijk vindt kun je daar op terugvallen. Wil je wat culinairder aan de slag koop dan gewone, volle melk. Barista Jeroen van WannaWaffle maakt zo’n driehonderd cappuccino’s per dag.

Voor Jeroen is smaak belangrijk: “Ik gebruik altijd volle melk, dit geeft het mooiste resultaat qua smaak en schuim. Let wel op: maak de melk niet te heet. Minimaal 65 en maximaal 72 graden, gebruik desnoods een keukenthermometer.”

Het ware genieten is een kunst

Voor het maken van een cappuccino heb je ongeveer drie gelijke delen espresso, melk en melkschuim nodig. Het maken van figuurtjes in de cappuccino (‘latte art’) is een hele leuke manier om jezelf en anderen extra te verwennen. Zie onderstaande video waarin barista Jeroen uitleg geeft:

VideoVideo

Cappuccino is in ons moderne leven niet meer weg te denken en vormt de perfecte verwendrank om even te ontstressen in de rush van een drukke dag. Wat is genieten dankzij cappuccino toch een fijn werkwoord, koekje erbij?

Met dank aan Jeroen en Laura van wannawaffle.nl