De perfecte koffiebeleving - 5 tips

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Geplaatst door:
op 21-06-2021
De perfecte koffiebeleving
De perfecte koffiebeleving

Hoe zet je de lekkerste koffie? Wij geven je 5 snelle tips om de beste smaak te krijgen:

Email blog kopje verwarmen 320xEmail blog kopje verwarmen 320x

Verwarm het kopje

De lekkerste koffie drink je uit een warm kopje! Sommige koffiemachines hebben hiervoor een verwarmfunctie bovenop het apparaat. Bewaar daar eventueel de kopjes. Heb je deze functie niet? Spoel je kopje eerst met heet water. Als je daarna koffie zet geniet je langer van de rijke smaak van je koffie.

Email blog roeren 320xEmail blog roeren 320x

Roeren, roeren, roeren

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je koffie smaakt echt het allerbeste als hij goed geroerd wordt. Hierdoor worden de aroma’s goed verdeeld en komt het karakter van de koffie veel beter vrij. Een voorverwarmd lepeltje zorgt er bovendien voor dat je koffie niet verder afkoelt.

Email blog water 320xEmail blog water 320x

Elke dag vers water

Je koffie kan nog zo geweldig zijn; water is het grootste bestanddeel van het eindresultaat en beïnvloedt de smaak dus sterk. Gebruik daarom elke dag vers water. Nederlands kraanwater is van goede kwaliteit en dus prima te gebruiken.

Email banner blog 5 koffietips bewaren 320xEmail banner blog 5 koffietips bewaren 320x

Koffie goed bewaren

Versheid is essentieel voor een lekkere kop koffie. De pure smaak dreigt verloren te gaan wanneer koffie te veel wordt blootgesteld aan lucht, licht, vocht en warmte. Onze tip is dus om de koffie (goed afgesloten) te houden in de zak waarin het is geleverd. Bewaar het daarnaast in een bus of blik dat niet veel groter is dan de verpakking en luchtdicht kan worden afgesloten.

Email banner blog 5 koffietips melkschuim 320xEmail banner blog 5 koffietips melkschuim 320x

Volle melk voor perfect melkschuim

Wil je een cappuccino zetten? Gebruik hiervoor verse, koude melk uit de koelkast. Volle melk heeft meer vet wat de smaak romiger en zachter maakt. Bovendien schuimt het beter op. Bij het opschuimen is het belangrijk om de temperatuur niet hoger te laten komen dan 70 graden. Goed opgeschuimde melk herken je aan kleine luchtbelletjes.

Heb je vragen over koffie en koffie zetten? Neem dan contact met ons op. Een team met gepassioneerde koffieliefhebbers staat elke werkdag voor je klaar.