Hoe zet je de lekkerste koffie? Wij geven je 5 snelle tips om de beste smaak te krijgen:
Verwarm het kopje
De lekkerste koffie drink je uit een warm kopje! Sommige koffiemachines hebben hiervoor een verwarmfunctie bovenop het apparaat. Bewaar daar eventueel de kopjes. Heb je deze functie niet? Spoel je kopje eerst met heet water. Als je daarna koffie zet geniet je langer van de rijke smaak van je koffie.
Roeren, roeren, roeren
Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je koffie smaakt echt het allerbeste als hij goed geroerd wordt. Hierdoor worden de aroma’s goed verdeeld en komt het karakter van de koffie veel beter vrij. Een voorverwarmd lepeltje zorgt er bovendien voor dat je koffie niet verder afkoelt.
Elke dag vers water
Je koffie kan nog zo geweldig zijn; water is het grootste bestanddeel van het eindresultaat en beïnvloedt de smaak dus sterk. Gebruik daarom elke dag vers water. Nederlands kraanwater is van goede kwaliteit en dus prima te gebruiken.
Koffie goed bewaren
Versheid is essentieel voor een lekkere kop koffie. De pure smaak dreigt verloren te gaan wanneer koffie te veel wordt blootgesteld aan lucht, licht, vocht en warmte. Onze tip is dus om de koffie (goed afgesloten) te houden in de zak waarin het is geleverd. Bewaar het daarnaast in een bus of blik dat niet veel groter is dan de verpakking en luchtdicht kan worden afgesloten.
Volle melk voor perfect melkschuim
Wil je een cappuccino zetten? Gebruik hiervoor verse, koude melk uit de koelkast. Volle melk heeft meer vet wat de smaak romiger en zachter maakt. Bovendien schuimt het beter op. Bij het opschuimen is het belangrijk om de temperatuur niet hoger te laten komen dan 70 graden. Goed opgeschuimde melk herken je aan kleine luchtbelletjes.
Heb je vragen over koffie en koffie zetten? Neem dan contact met ons op. Een team met gepassioneerde koffieliefhebbers staat elke werkdag voor je klaar.