De Espresso Martini is een cocktail die stamt uit de jaren 80. Een vrouw bestelde aan de bar “something that wakes me up and then fucks me up, please”. De barman maakte een espresso en voegde daar nog wat wodka en wat zoets aan toe. De Espresso Martini was toen geboren én krijgt nu een bijzondere upgrade met de Gran Maestro Italiano koffie! Klaar in slechts 4 minuten.
Ingrediënten (1 cocktail):
- koffielikeur (30 ml)
- wodka (30 ml)
- Gran Maestro Italiano Espresso (30 ml)
- ijsklontjes
- enkele koffiebonen voor de afwerking
- optioneel: suikersiroop (5 ml)
En zo doe je het:
- Zet een kopje espressomet uw favorieteGran Maestro Italiano koffiebonen of capsules. Deze kunt u bij stap 2 warm toevoegen aan uw cocktail.
- Gebruik uw barmaatje en giet 30 ml espresso in een maatbeker, die ongeveer driekwartgevuldis met ijsklontjes.
- Voeg koffielikeur (30 ml), wodka (30 ml)en eventueel de suikersiroop (5 ml)toe.
- Time to shake it up!Probeer horizontaal te shaken door dit boven je schouder te doen. Ga door tot dat er een dun laagje ijs op je shaker verschijnt.
- Schenk de cocktail, zonder het ijs, uit in uw glas. Werk het eventueel af met enkele losse koffiebonen. En dan nu genieten!