Dit al eens geprobeerd?
Bij Koffiemarkt.be vind je enkel en alleen koffie van de allerbeste kwaliteit die ‘gewoon zwart’ altijd goed tot zijn recht komt. Maar als je eens in een avontuurlijke bui bent is het misschien wel leuk om een beetje te experimenteren. We hebben een lijst gemaakt van 7 smaken die je kunt toevoegen aan je koffie. Bij sommigen zul je je wenkbrauwen optrekken, terwijl er anderen zo logisch zullen zijn dat je je afvraagt waarom je het niet zelf bedacht hebt.
Gember
We beginnen meteen met de meest verrassende combinatie: koffie en gember. Je kunt een paar verse stukjes gember gebruiken of wat gemberpoeder over je koffie strooien. We raden je aan om goed te roeren. Gember werkt het beste in combinatie met een donkere, nootachtige koffiebranding. Na zo’n kopje ben je ongetwijfeld goed wakker!
Cacao nibs
Dit klinkt al veiliger terrein. Chocolade in combinatie met koffie is nooit verkeerd. Cacao nibs zijn kleine brokjes cacao, gemaakt van 100% cacaoboon. Ze hebben een heerlijke chocoladesmaak, zonder de suiker van verwerkte chocolade. Om het effect goed te proeven raden we je aan om een paar nibs samen met je koffiebonen te malen.
Een rauw ei
Terug in de categorie ‘toch niet zo zeker van’. Een ei toevoegen aan je koffie is een creatief idee uit het Oosten. Het is niet zo vies als je zou verwachten! Het geeft je koffie een zware maar romige volheid, zonder de natuurlijke smaak en aroma’s te verstoten. Gezien de hoeveelheid eiwitten wordt dit ook wel eens net voor een work-out gedronken.
Een kaneelstokje
Kaneel toevoegen aan je koffie is natuurlijk niets nieuws. Het is de manier waarop dat een groot verschil kan maken. We raden je aan om een heel kaneelstokje samen met je bonen te malen. Door de kaneel toe te voegen aan het volledige bereidingsproces kan de smaak zich beter mengen met de koffie. Hierdoor krijg je een kopje dat écht naar kaneel smaakt (en er dus niet alleen naar ruikt!)
Pepermuntolie
Munt en warme koffie: twee dingen die we echt nodig hebben in de winter. Waarom niet mengen? 1-3 druppeltjes pepermuntolie gaan goed samen met een donkergebrande koffie. Een écht opwekker! Maar let op: niet overdrijven want pepermunt gaat al snel overheersen.
IJs
Voor deze combinatie moeten we de Italianen bedanken. Er is zelf een naam voor: de affogato. Een kopje koffie samen met een ijsdessert is normaal, maar waarom je koffie niet over je bolletje ijs gieten? Dit geeft een heerlijk, zoet koffiedessertje. Probeer het zeker ook eens met chocoladeijs!
Rum
Een koffie met een scheutje rum, een goede afsluiter van een lekkere maaltijd. Schep een scheutje rum met wat suiker in een koffietas en giet er 150 ml sterke koffie overheen. Om het extra lekker te maken kun je het afwerken met een lekkere toef slagroom.
We wensen je veel fijne koffiemomenten!