Recept voor Zweedse Cinnamon Buns

Geplaatst door:
op 06-05-2022
Recept voor Zweedse Cinnamon Buns
Recept voor Zweedse Cinnamon Buns

Wie al eens in Zweden is geweest weet dat een bezoekje aan dit prachtige land niet compleet is zonder een échte Kanelbulle bij je koffie te hebben verslonden. Je vindt deze verse kaneelbroodjes in zowat ieder koffietentje. Aangezien wij bij Koffiemarkt.be de leukste koffie-ervaringen naar jouw huiskamer willen brengen hebben wij een receptje voor deze Zweedse lekkernijen voor je klaargezet. Heerlijk bij de Fika, het traditionele Zweedse koffiemomentje. Geniet ervan!

4084 zweedse vibes blog kvdnl4084 zweedse vibes blog kvdnl

Ingrediënten:

- 750 gram bloem 
- 1 ei 
- Halve theelepel zout 
- 400 ml lauwwarme melk  
- 7 gram droge gist 
- 50 gram roomboter 
- 100 gram rozijnen 
- 75 gram bruine suiker  
- 2 theelepels kaneel 
- 3 eetlepels poedersuiker 
- 1 eetlepel water 
- 1,5 eetlepel zure room, zoals crème fraîche. 

De bereiding:

 

Stap 1: Roer de bloem samen met het zout en het ei in een kom door elkaar. Verwarm vervolgens de melk en beetje en roer de gist erdoorheen totdat het helemaal is opgelost. Meng de melk met de bloem en kneed er in enkele minuten met je handen een samenhangend deeg van. Leg het deeg in een kom en dek af met een doek. Laat voor 40 minuten rusten.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3: Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg uit met een deegroller totdat je een rechthoek hebt van ongeveer 50 x 60. Meng de bruine suikerrozijnen en de kaneel door gesmolten boter. Verdeel dit zoete mengsel over het hele deegvlak.

Stap 4: Rol het deeg vanaf de zijkant (de kant van 60 cm) op totdat er een ‘worst’ ontstaat. Maak dit niet te strak maar druk het laatste stukje voorzichtig aan zodat de rol niet kan open gaan. Snijd de rol nu in plakken van ongeveer 2,5 cm dik.

Stap 5: Leg bakpapier op de ovenplaat. Dip elk plakje deeg langs de platte kant in een klein beetje bruine suiker en leg de plakken deeg op de platte kant op het bakpapier en laat nog 20 minuten met een doek er overheen rusten.

Stap 6: Plaats de ovenplaat ongeveer 25 minuten in de oven, totdat de broodjes gaar en goudbruin zijn. Haal de broodjes uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. Draai de broodjes allemaal even om zodat de andere kant ook even in het bruine suikermengsel komt te liggen. Laat verder afkoelen.

Stap 7: Meng de poedersuiker met het water totdat er geen klonters meer zijn. Roer de crème fraiche erdoor totdat je een glad mengsel hebt. Maak de kaneelbroodjes af met de glazuur. Dit doe je door glazuur op een eetlepel te doen en met een strijkende beweging over de broodjes heen te gaan!

Geniet ervan! 

(Dit recept is gebaseerd op het recept van https://madebyellen.com 

Met vriendelijke groet,  
Het team van Koffiemarkt.be  

 

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.7 uit 5 op basis van 23.405 reviews

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?