Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Hoe maakt u cappucino?

Cappuccino maken is (g)een kunst

Er is bijna geen koffiemoment waarbij u zich zó verwend kunt voelen als bij het genieten van een smeuïge cappuccino. Zoals vaak bij de bereiding van eten en drinken speelt wát u inkoopt een grote rol in het eindresultaat.

Welke koffie is geschikt voor cappuccino? In beginsel elke koffie die u lekker vindt, dat klinkt logisch hè? Maar sommige koffie die u als ‘zwart’ minder aantrekkelijk vindt kan juist heel lekker zijn om als basis voor cappuccino te dienen. Durf te experimenteren en laat u inspireren door onze proefpakketten waarin meerdere smaken koffie zitten.

De melk. Er zijn speciale melkproducten voor cappuccino verkrijgbaar. Als u gemak belangrijk vindt kunt u daar op terugvallen. Wilt u wat culinairder aan de slag koop dan gewone, volle melk. Barista Jeroen van WannaWaffle maakt zo’n driehonderd cappuccino’s per dag.

Voor Jeroen is smaak belangrijk: “Ik gebruik altijd volle melk, dit geeft het mooiste resultaat qua smaak en schuim. Let wel op: maak de melk niet te heet. Minimaal 65 en maximaal 72 graden, gebruik desnoods een keukenthermometer.”

Het ware genieten is een kunst
Voor het maken van een cappuccino heeft u ongeveer drie gelijke delen espresso, melk en melkschuim nodig. Het maken van figuurtjes in de cappuccino (‘latte art’) is een hele leuke manier om uzelf en anderen extra te verwennen. Zie onderstaande video waarin barista Jeroen uitleg geeft:

Cappuccino is in ons moderne leven niet meer weg te denken en vormt de perfecte verwendrank om even te ontstressen in de rush van een drukke dag. Wat is genieten dankzij cappuccino toch een fijn werkwoord, koekje erbij?

Met dank aan Jeroen en Laura van wannawaffle.nl

Veel koffieplezier, Julia
ArabicavsRobusta