Douwe Egberts assortiment

Douwe Egberts koffie

En dan is er koffie, Douwe Egberts koffie, lekker koffie.

Douwe Egberts heeft al 265 jaar aan kennis over koffie verzamelt. De koffie wordt ingekocht vanuit vrijwel alle herkomstlanden. De koffiemeesters selecteren vervolgens de verschillende koffietypes die geschikt zijn voor de melanges voor Douwe Egberts. Voordat de koffiemeester de ruwe koffie brandt, stelt een melangeur een mengsel samen van koffiesoorten met verschillende eigenschappen (smaak en aroma) uit diverse gebieden. Omdat de kwaliteit van de oogst niet stabiel is, moeten de recepten voor de melanges regelmatig worden aangepast. Vakmanschap is vereist om steeds weer tot een smaak te komen die voldoet aan de wensen van de consument. Douwe Egberts zet zich wereldwijd in om de koffie- en theemarkt duurzamer te maken.

Bij gelijke verwerking, branding en extractie leidt één en dezelfde Arabica, geteeld in verschillende gebieden, tot uiteenlopende resultaten in het kopje. Terwijl verschillende variëteiten die in dezelfde omgeving worden geteeld, neigen naar soortgelijke smaakprofielen. Koffie ontleent zijn identiteit dus grotendeels aan het gebied waar deze in geteeld wordt.

» Bekijk hier al onze Douwe Egberts koffie  

 

    

De beste Douwe Egberts koffiemelanges

Aroma Rood
Aroma Rood is met zijn ronde, harmonieuze smaak en geurige karakteristieke aroma al jaren een begrip in Nederland. Verkrijgbaar in snelfiltermaling en bonen.

Espresso Koffie
Espresso koffie is over het algemeen sterker en voller van smaak dan andere koffiesoorten. Voor espresso koffie zijn er twee soorten koffiebonen die worden gebruikt; de Arabica boon en de Robusta boon. De verschillende koffiebonen onderscheiden zich door soort, herkomst smaak en aroma.

D.E. Capsules
De lekkerste koffie die je kent, nu ook in capsules! Deze capsules zijn ook te gebruiken in de Nespresso ® koffiemachines. Onze Lungo-varianten: de perfecte keuze voor liefhebbers van een grotere kop koffie gezet met 110 ml water. Onze Espresso-varianten: een krachtige kop koffie geserveerd in een kleiner kopje.

L’Or Espresso
L’Or Espresso koffie bestaat voor 100% uit de hoogste kwaliteit Arabica bonen. Deze staan bekend om hun intense smaak en rijke aroma. Deze koffie is verkrijgbaar in bonen en capsules (geschikt voor de Nespresso® koffiemachines).

Douwe Egberts is Nederlands vertrouwde koffiemerk. Waar je ook bent, wat je ook doet, wij zijn er bij met de lekkerste koffie die je kent!