Chocoladerepen

16 Artikel(en)

per pagina

16 Artikel(en)

per pagina

Blanxart – In Spanje cult

Blanxart. Eindelijk! Beter laat dan nooit. Na de ontdekking van Amerika duurde het tot 1534 voordat chocolade naar Europa kwam. Naar Spanje welteverstaan. En het duurde tot 1954 voordat het Catelaanse Blanxart puike chocolade begon te maken.En pas in 2010 biedt Chocoweb het in Nederland. In Spanje is Blanxart heuse cult.

Wij zijn trots dat we u nu Blanxart chocolades in onze webwinkel kunnen bieden. Echte chocolade uit Spanje (nou ja, Catelonië). Van de bakermat van de hedendaagse chocolade. En dat proef je. (Het waren Spaanse monniken die de eerste chocolade maakten in 1534. Lees dit.)

Blanxart is in 1954 in Les Corts, een wijk van Barcelona, van start gegaan. Meester-chocolatier Blanxartgaf zijn goede baan eraan en begon voor zichzelf. Nou ja, samen met vier partners. Met slechts weinig startkapitaal begonnen ze hun weg in de chocoladewereld te banen. Dat redelijk vlot, want kwaliteit wordt snel herkend. Vandaag de dag is het Spanjes meest prestigieuze chocolatier met een productiebedrijf in San Juan Despí (Barcelona). Hun pure, natuurlijke aanpak is ook het handelsmerk: hun woordbeeld en de verpakkingen zijn ‘down to earth’. Chocolade, daar gaat het om. Met de beste ingrediënten. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds in handen van de familie van de oprichter(s).