Melkopschuimers

Ben je een liefhebber van melkkoffies? Het is niet altijd makkelijk om goed melkschuim te maken. De ene keer lukt het wel, de andere keer niet. Wil je altijd perfect melkschuim? Dan is het ideaal om een goede melkopschuimer te hebben. Een aanwinst voor je keuken, want daarmee kun je heel makkelijk melkschuim maken met verse melk. Op onze site hebben we een mooi aanbod elektrische melkopschuimers, altijd voor de voordeligste prijs. Maak zo een mooie latte macchiato of een romige cappuccino. En geniet van je koffie gecombineerd met heerlijk melkschuim.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Hoe maak je de perfecte cappuccino?

De basis van een perfecte cappuccino is een perfecte espresso. Filterkoffie heeft namelijk niet genoeg kracht om door de melk heen te komen. Maak dus eerst een lekkere espresso van ongeveer 30 ml in een cappuccino-kopje (160 ml). Nu kun je de melk toevoegen, natuurlijk nadat je die eerst hebt opgeschuimd en verwarmd. Meestal is het zo dat je 60 ml melk nodig hebt om 120 ml melkschuim te maken. Als de melk goed opgeschuimd is, heb je een mooie, egale schuimmassa. Giet die op de espresso in het cappuccino-kopje. Als het goed is, vermengt het schuim zich met het cremalaagje van de espresso. Een heerlijke, stevige schuimkraag om je tanden in te zetten!

Hoe maak je de perfecte latte macchiato?

Bij een latte macchiato neem je de melk als uitgangspunt. Schuim de gewenste hoeveelheid melk op en giet het in een glas. Nu maak je een heerlijke espresso. Giet de espresso heel voorzichtig op de opgeschuimde melk. Vervolgens gebeurt er iets heel bijzonders. Omdat melk zwaarder is dan koffie, blijft de koffie als het ware drijven op de melk. Omdat koffie zwaarder is dan melkschuim, valt de espresso wel door het melkschuim heen. Het resultaat? Laagjes in je koffieglas: onderop de vloeibare melk, dan de bruine espressokoffie en bovenop een laag melkschuim. Niet alleen heel mooi om te zien, maar ook lekker om te drinken. Genieten maar!