Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Web header tips 2 desktop zonder

Vind jij ook niks heerlijker dan de dag te beginnen met een vers gezette lungo? Of drink je toch liever espresso? Of misschien een andere variant? De koffiemenu’s worden steeds langer en het wordt steeds moeilijker om de verschillende koffiesensaties van elkaar te onderscheiden! We hebben een handig overzichtje voor je gemaakt: zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is met een lekkere espresso.  

Email blog espresso 320x

Espresso

Over de perfecte espresso zijn er al hele boeken volgeschreven en het wordt meestal als de basis beschouwd voor alle andere koffies. Het ideale recept voor een espresso met je Nespresso® machine is 40 ml water bij 1 capsule. Het grootste deel van de Nespresso® compatibele capsules zijn standaard geschikt voor een espresso.  

Email blog doppio 320xEmail blog doppio 320x

Doppio

Een doppio staat beter bekend als een dubbele espresso. Voor een doppio zet je dus twee espresso’s in één kop. Dubbel zo veel koffie en dus dubbel zo veel smaak! Hiervoor gebruik je dus ook 2 (espresso)capsules. 

Email blog ristretto 320xEmail blog ristretto 320x

Ristretto

Ook een ristretto wordt gezet op basis van een espresso maar heeft een hogere koffieconcentratie. Bij het maken van een ristretto gebruik je evenveel koffie (1 capsule) in combinatie met minder water (25 ml). De koffiesmaak is hierdoor veel intenser dan bij een espresso. Je kunt een ristretto zetten met een normale espressocapsule, maar bij de meeste merken vind je ook specifieke ristretto cups.

Email blog lungo 320xEmail blog lungo 320x

Lungo

Als de ristretto een korte variant is van een espresso, mag de lungo de langgerekte variant genoemd worden. Je kunt weer dezelfde koffie als bij een espresso gebruiken alleen dan met veel meer water, door op de lungoknop van je machine te drukken. Voor nog een beter resultaat kun je bij de meeste merken ook specifieke lungocups vinden. Let op: verwar een lungo niet met een Americano 

Email blog americano 320xEmail blog americano 320x

Americano

Voor een americano meng je een espresso (40 ml) met een even grote hoeveelheid heet water (40 ml). Dit maakt de smaak zachter en iets toegankelijker. Doe wel eerst het heet water in je kopje, hierdoor behoud je het kenmerkende cremalaagje van een espresso.

Email blog cappucino 320xEmail blog cappucino 320x

Cappuccino

Deze koffievariant is na de espresso de meest bekende. In Italië wordt deze koffie traditioneel alleen bij het ontbijt gedronken, maar tegenwoordig drinken we cappuccino’s de hele dag door. Een goede cappuccino bestaat uit één deel espresso, één deel melk en één deel melkschuim. Je kunt een cappuccino maken met een normale espressocapsule, maar voor de perfecte cappuccino vind je bij de meeste merken (zoals Gran Maestro Italiano) ook specifieke cappuccino cups.   

Email blog flat white 320xEmail blog flat white 320x

Flat white

Deze koffie vindt zijn oorsprong in Australië en staat bekend om zijn goed uitgebalanceerde smaak. Voor een flat white zet je een dubbele ristretto die je mengt met opgeschuimde melk en een dun laagje schuim. Omdat het gaat om een dubbele ristretto heeft de flat white een sterkere smaak dan bijvoorbeeld een cappuccino. Ook is de schuimlaag van een flat white dun, terwijl die van andere melkkoffies veel luchtiger en vol is. 

Email blog caffe latte 320xEmail blog caffe latte 320x

Caffé latte

Of drink je graag een latte, grand crème of café au lait? Één pot nat! Voor deze koffie zet je een heerlijke espresso die je vervolgens mengt met een ruime hoeveelheid warm melk. Je kan eventueel ook een basis koffie zetten met een cappuccino cup en er dan gewoon de melk bijdoen. In tegenstelling tot de cappuccino zit er geen melkschuim op een caffé latte. 

Email blog latte macchiato 320xEmail blog latte macchiato 320x

Latte macchiato

Ook de latte macchiato bestaat uit espresso, melk en melkschuim. De volgorde van bereiding en de verhoudingen zorgen voor het verschil met een cappuccino. Voor een lekkere latte macchiato voeg je een espresso toe aan een flinke hoeveelheid warme melk met bovenop wat schuim. Latte betekent melk en macchiato betekent vlek, dus bij de perfecte bereiding van een latte macchiato ontstaat er een vlek koffie in een wolk van melk(schuim). 

Email blog macchiato 320xEmail blog macchiato 320x

Macchiato

Macchiato betekent in het Italiaans letterlijk bevlekt, en het slaat in dit geval niet op de espresso zoals bij de latte macchiato, maar juist op de melk. De macchiato - ook wel espresso macchiato genoemd - is een (dubbele) espresso met een klein vlekje melk bovenop. Qua smaak best stevig, maar met een heerlijke zachte nasmaak.