Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

koffie serveren in verwenstijl

Koffie? Pure verwennerij! – DEEL I

Er zijn wel 101 bereidingswijzes voor koffie. Dat weet jij – als koffiefan – als geen ander. Alleen al ons enorme aanbod in losse bonen, capsules voor Nespresso®, pads voor Senseo, Dolce Gusto etc. Vergelijk dat eens met 30 jaar geleden! Toen mochten we al blij zijn dat er filterkoffie en oploskoffie bestond. Wat een evolutie in de wereld van de koffie! Vroeger was alles beter? Wij menen van niet!

Maar wat jouw koffiemoment nóg gezelliger maakt, is het antwoord op de volgende vraag: ‘Wat wil je graag bij je koffie hebben?’ Of eerder de bijkomende vragen: ‘Koekje? Pralineke? Chocolaatje?’

Gezelligheid 2.0

Wie koffie zegt, zegt gezelligheid. En om extra gezelligheid (noem het gerust ‘gezelligheid 2.0’) te creëren staat chocolade voor velen toch wel op nummer 1. Gelukkig zijn er oneindig veel soorten chocolade. Zo is er voor elk wat wils. Maar welke chocolade past nu bij welke koffie?

Hier bestaat een basisregel voor: hoe lichter de koffie, des te lichter de chocolade.

  • Bij een lungo of filterkoffie past een stuk(je) melkchocolade het best. Het liefst natuurlijk een romige kwaliteitschocolade uit België of Nederland. Met de melkchocolade van Côte d’Or, Verkade, Tony’s Chocolonely of onze Blanxart maak je iedere koffiedrinker gelukkig.
  • Bij een sterke koffie zoals espresso smaakt een stukje pure chocolade p-e-r-f-e-c-t. Echte, pure chocolade heeft een cacaogehalte van minimaal 54 procent. Hoe hoger dit percentage hoe sterker de chocoladesmaak. Pure chocolade is minder zoet. Maar soms wil je toch ook iets zoets en dan krijg je plots een idee … een flesje?

Aardse tonen met hemels genot

Jawel, een flesje. Sterke koffie, pure chocolade en … een likeur! Had ik niet gezegd dat we het nóg gezelliger gingen maken? Een sinaasappellikeur past bijvoorbeeld fantastisch bij espresso en pure chocolade. Neem een slokje espresso, zet je tanden in een reep heerlijke chocolade en nip van je likeur. Herhaal de vorige stappen. Wat proef je? Aardse tonen met hemels genot. Kwalitatieve sinaasappellikeuren zijn te koop bij Distillerie St.-Michel in Brussel (Royal Orange Triple Orange au Cognac), Stokerij Anker (seizoensproduct Oranjebitter) of Van Wees (Bergamot Esprit) bijvoorbeeld.

Drie koffieboontjes

En omdat we het nu toch al hebben over ‘flesjes’, kunnen we net zo goed andere koffieversierders bespreken. De combinatie koffie en anijslikeur bijvoorbeeld. Een klassieker. Anijs-uit-een-flesje heet in Italië sambuca. In Frankrijk pastis. En in Griekenland ouzo. Sambuca is populair bij espresso. Sambuca wordt geserveerd met drie koffieboontjes en wordt vaak even aangestoken om de smaak iets ronder te maken. Waarom drie koffieboontjes? De drie boontjes staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk. Fantastisch toch? Daar drinken op!

In onze volgende blog (Koffie? Pure verwennerij – DEEL II) zullen we het hebben over cake, koek, gebak, taart, pralines én … een flesje. Welk flesje? Dat verklappen we nog niet! Hiervoor moet je wachten op onze volgende blog.

Wil je onze volgende blog beslist ontvangen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief. Lees hier hoe u dit kunt doen.

Veel koffieplezier, Julia
ArabicavsRobusta