Winkelmand samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

koffie serveren in verwenstijl

Koffie serveren in (je eigen) verwenstijl

Er zijn veel bereidingsmethoden voor koffie, zie alleen al ons enorme aanbod in losse bonen, capsules voor Nespresso®, pads voor Senseo, Dolce Gusto etc. Vergelijk dat eens met 30 jaar geleden! Toen was er filterkoffie en oploskoffie. Tijden veranderen en vroeger was echt niet alles beter.

Waar het genieten van koffie ook op een heel fijne manier uit de hand loopt is de enorme keuze in ‘wat wil je bij je koffie?‘ (of: ‘Wat wil je er in?’) Koffie – ons lievelingsproduct – gaat samen met gezelligheid en nóg meer gezelligheid. En in dit blog wil ik het hebben op de ‘nóg meer gezelligheid’! 

Koffie en chocolade

Nóg meer koffiegezelligheid betekent ten eerste chocolade! Het populairste ‘zoetje’ voor bij de koffie. En zoals zo vaak: er zijn (gelukkig) heel veel soorten chocolade. Welke chocolade past bij welke koffie?

Hier is een basisregel voor: hoe lichter de koffie, des te lichter de chocolade. Bij een lungo of filterkoffie past een stuk(je) melkchocolade het beste. Het liefst natuurlijk een romige kwaliteitschocolade uit België of Nederland. Met de melkchocolade van Côte d’Or, Verkade, Tony’s Chocolonely of onze Blanxart maak je iedere koffiedrinker blij.

Bij een sterke koffie zoals espresso smaakt een stukje pure chocolade p-e-r-f-e-c-t. Goede, pure chocolade heeft een cacaogehalte van minimaal 54 procent. Hoe hoger dit percentage hoe sterker de chocoladesmaak. Pure chocolade is minder zoet en soms wil je toch ook iets van zoet – en dan begint er bij mij iets te knagen en dwalen mijn gedachten af naar… een flesje?

Koffie en ... nog meer gezelligheid!

Sterke koffie, pure chocolade en… een likeur! (ik had toch gezegd dat we het nóg gezelliger gingen maken?) Een sinaasappellikeur past fantastisch bij espresso en pure chocolade. Slokje espresso, knabbeltje chocolade, nipje likeur en herhaal. Aardse tonen met hemels genot. Mooie sinaasappellikeuren zijn te koop van Stokerij Anker (seizoensproduct Oranjebitter), Van Wees (Bergamot Esprit) en Distillerie St.-Michel in Brussel. (Royal Orange Triple Orange au Cognac)

Omdat we nu toch al zijn aanbeland bij de afdeling ‘flesjes’ dan maar direct wat andere koffieversierders bespreken. Koffie en anijslikeur. Een klassieker. Anijs-uit-een-flesje heet in Italië sambuca, in Frankrijk pastis en in Griekenland ouzo. Sambuca is populair bij espresso. Sambuca wordt geserveerd met drie koffieboontjes en wordt vaak even aangestoken om de smaak iets ronder te krijgen. De drie koffieboontjes zijn symbolisch voor gezondheid, rijkdom en geluk. Daar drinken we dan maar op!

Volgende keer – Koffie serveren in (je eigen) verwenstijl Deel II zal gaan over koek, cake, taart, pralines én een ‘flesje’… (welk flesje – dat verklap ik nog niet!)

Het volgende blog niet willen missen? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief. Lees hier hoe u dit kunt doen.

Veel koffieplezier, Julia
ArabicavsRobusta