Cafeïnevrij

Soms wil je wel de lekkere smaak van koffie, zonder de werking van cafeïne. Misschien ’s avonds na het eten, of om af te wisselen met gewone koffie. Kortom, het is tijd voor een heerlijke decafé! Natuurlijk wil je dan een decafé die cafeïnevrij is en tegelijk de volle smaak heeft van bijvoorbeeld espresso. Koffiemarkt is op zoek gegaan naar de beste cafeïnevrije koffies, die echt smaken als normale koffie. Bijvoorbeeld de bekende Deca van illy of de sublieme Grand Maestro Italiano zonder cafeïne. Allemaal koffies die je laten vergeten dat je eigenlijk een decafé aan het drinken bent. Vul hier snel je koffievoorraad aan en profiteer van onze lage prijzen, onze gratis levering en 100% proefgarantie.

6 Artikel(en)

per pagina

6 Artikel(en)

per pagina

Hoe cafeïnevrij is cafeïnevrij?

Een decafé is nooit helemaal cafeïnevrij. Natuurlijk heeft cafeïnevrije koffie een proces doorlopen waardoor zulke koffie bijna helemaal cafeïnevrij is. Binnen de EU is de standaard dat een decafé voor 99,7% vrij moet zijn van cafeïne. Bijna helemaal vrij, maar net niet helemaal. Omdat Arabica koffiebonen van nature veel minder cafeïne bevatten dat Robusta koffiebonen, worden er vooral Arabica’s gebruikt om cafeïnevrije koffies te maken.

Hoe maak je een decafé?

Er bestaan verschillende methodes om koffiebonen cafeïnevrij te maken. Decafeïneren gebeurt voordat de koffiebonen gebrand worden. Eén methode is de groene koffiebonen laten weken in extractiemiddel. Dit proces wordt herhaald totdat de cafeïne is opgelost. Daarna wordt het oplosmiddel grondig verwijderd. Een andere methode is de koolzuurmethode. Dit is een milieuvriendelijke methode om bonen cafeïnevrij te maken. De bonen worden in water gedompeld, waarbij ze zwellen en de cafeïne mobiel wordt. Vervolgens wordt de cafeïne opgelost met koolzuur onder hoge druk. Daarna worden de bonen gedroogd, waarbij het koolzuur verdampt. Omdat dit proces plaatsvindt voor de branding, zul je later niets terug merken in de smaak. Geniet van een heerlijk bakje koffie!

Het cafeïnevrije assortiment van Koffiemarkt

Koffiemarkt heeft verschillende cafeïnevrije koffies opgenomen in zijn assortiment. Allemaal decafés waar we onze hand voor in het vuur durven steken. Dit zijn echt koffies die de smaak hebben van hun broer of zus met cafeïne. Dus of je nu cafeïnevrije koffiebonen, cups voor Nespresso®, Iperespresso, ESE servings of gemalen zoekt, je bent altijd aan het goede adres bij Koffiemarkt. Voor meer informatie over onze producten kun je terecht bij het team van Koffiemarkt. Wij staan voor je klaar!