Espressomaling

Nespresso®

Welke gemalen koffie moet je kiezen als je een pistonmachine hebt waarmee je zelf de lekkerste espresso’s maakt? Het is belangrijk dat je koffie niet te grof gemalen is, zoals het geval is bij filterkoffie. Bij een espressomachine moet de maling wat fijner zijn, zodat het water in contact komt met meer koffiedeeltjes en de koffie dus een lekkere, volle smaak krijgt. De espressomaling dus. De klassieke espressosmaak van illy, of van Lavazza of Segafredo. Kijk snel welke koffie het beste bij jouw smaak past. Bestel je koffie hier en profiteer van onze gratis levering en 100% proefgarantie.

5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina

De beste espressomaling

Welke espressokoffie past het best bij jou? Smaak is natuurlijk iets persoonlijks. Maar veel koffieliefhebbers vinden de koffie van illy dé ideale koffiesmaak. Deze koffie komt in een handig en hersluitbaar blik, zodat je koffie altijd vers en goed opgeborgen is. Bij Koffiemarkt kun je deze koffie voor de laagste prijs kopen. Natuurlijk vind je bij ons ook de andere Italiaanse espresso-specialisten: Lavazza en Segafredo. Allemaal klassieke espressosmaken, allemaal de moeite van het proberen waard. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

De perfecte maling

De zetmethode van filterkoffie is anders dan van espresso. Daarom heb je anders gemalen bonen nodig. Bij filterkoffie loopt het warme water langzaam langs de koffie en is de contacttijd (of extractietijd) relatief lang. Tijd genoeg dus om aan smaakoverdracht te doen. Bij espresso wordt het water onder hoge druk door de koffie gedrukt. De doorlooptijd is een stuk korter dan bij filterkoffie, dus als je filtermaling zou gebruiken, krijg je een slappe bak. Espressomaling is fijner gemalen. Daardoor komen meer deeltjes koffie in aanraking met het water. Bovendien ontstaat door de druk een schuimlaagje op de koffie. Het resultaat? Een heerlijke espresso. Het voordeel van espressomaling in pak is dat de koffiebrander het werk al voor je gedaan heeft. Het enige wat jij hoeft te doen is koffiezetten en genieten.

Fijne of grove maling

Waarom loopt water sneller door grof gemalen koffie? Je kunt het vergelijken met een bak kiezelstenen tegenover een bak zand. Stel dat je kiezelstenen in een bak doet waar het water aan de onderkant uit kan lopen via een opening. Je drukt de stenen goed aan en laat er water doorheen lopen. Vervolgens neem je nog zo’n bak en vult die met geel zand. Je druk het zand goed aan en laat er water op lopen. In welke bak zal het water het snelst wegstromen? Juist, in de bak met kiezelstenen. Dat komt omdat er meer ruimte zit tussen de stenen. Het zand is compacter en zal dus minder snel water doorlaten. Ditzelfde principe geldt voor grof en fijn gemalen koffie. Bestel je gemalen espressokoffie hier voordelig. Gratis geleverd!