Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Web header brands lor desktop

L'OR Espresso

L'OR is een koffiemerk van Franse origine dat letterlijk 'goud' betekent. Elke kopje L'OR koffie is een unieke ervaring: een moment van puur genot. Door de perfecte balans tussen milde en krachtige smaken, geniet u van intense en verfijnde aroma's van de exclusief geselecteerde L'OR koffiebonen. Zo creëert u een ultieme koffie ervaring die al uw zintuigen prikkelt. Ontdek de L’OR gouden standaard met de koffiecapsules of koffiebonen van L'OR. 

Lor logo zonder

Ontdek de verrassend rijke smaken

Web squares lorWeb squares lor

Intense smaken

Elk kopje L'OR koffie is een unieke ervaring: een moment van puur genot. Volg uw zintuigen en laat u overweldigen door de intensiteit van het aroma. Ontdek de balans tussen zoete en rijke smaken en laat u betoveren door L'OR. Gemaakt van 100% Arabicabonen.

Web squares lorWeb squares lor

Aluminium koffiecups

De koffiecups van L'OR zijn gemaakt van aluminium, wat de aroma's en smaken van de koffie behoudt. Zo kunt u genieten van een ware smaakbeleving. L'OR koffiecups zijn speciaal ontworpen voor Nespresso* koffiemachines.

Web squares lorWeb squares lor

UTZ gecertificeerd

Alle L’OR koffiecups gemaakt met koffie die geteeld wordt volgens duurzame productiemethoden die 100% UTZ Certified zijn. L'OR wilt de leefomstandigheden van boeren, arbeiders en hun gezinnen verbeteren. Werken daarnaast hard om de natuur te behouden en het milieu te beschermen.

Web squares lorWeb squares lor

De wereld van L'OR

L'OR is een koffiemerk van Franse origine dat letterlijk 'goud' betekent. Door de perfecte balans tussen milde en krachtige smaken, geniet u van intense en verfijnde aroma's van de exclusief geselecteerde L'OR koffiebonen. Zo creëert u een ultieme koffie ervaring die al uw zintuigen prikkelt.

Ontdek het productieproces van L'OR

Web squares lorWeb squares lor

Bloei en oogst

De kwaliteit van de geoogste bonen is essentieel voor een goede koffie. De kleine koffiestruik komt voor in tropische gebieden en krijgt tijdens de bloei witte bloemen die lijken op die van de jasmijn. Deze bloemen bloeien slechts twee dagen en maken daarna plaats voor vruchten die 6 tot 11 maanden rijpen. De vruchten of koffiebessen zijn rijp en klaar om te worden geoogst als ze helderrood van kleur zijn. Elke bes bevat twee koffiebonen die jaarlijks één of twee keer worden geoogst. Op het noordelijk halfrond gebeurt dit van september tot december en op het zuidelijk halfrond van april tot augustus. Deze bonen kunnen handmatig of machinaal worden geoogst.

Web squares lorWeb squares lor

Koffiebessen verwerken

Er zijn twee methoden om de koffiebonen uit de vers geoogste bessen te verwijderen. De eerste methode is de natte methode: De pulp wordt allereerst uit de bessen verwijderd die daarna 24 tot 48 uur lang in water worden geweekt om al het vruchtvlees weg te wassen. De groene koffieboon kan na het drogen worden verwijderd; dit noemt men 'gewassen koffie'. Deze methode levert koffie op die aromatischer is. De tweede methode wordt de droge methode genoemd: De bessen worden 20 dagen in de zon te drogen gelegd, zodat het vruchtvlees loslaat. Deze techniek zorgt voor 'natuurlijke koffie'

Web squares lorWeb squares lor

Het branden

De koffiebonen worden vervolgens gebrand. Dit is een belangrijk stap waarbij het aroma, de kleur en de smaak van de koffie zich kunnen ontwikkelen. De groene koffiebonen verkleuren door de hitte (een temperatuur tussen 180°C tot 250°C) naar diverse lichtgekleurde en beige tinten. Volgens de meesterbrander van L'OR is het proces altijd hetzelfde, maar de branding niet. Die is afhankelijk van de kennis van de brander, de oorsprong van de koffie en de gewenste smaak. Het aromatische karakter en de intensiteit van de smaak verschillen daardoor per branding.

Web squares lorWeb squares lor

Het malen

Tijdens het exclusieve brandingsproces van L'OR worden de koffiebonen blootgesteld aan zeer hoge temperaturen waardoor elke variant een diepe kleur, unieke smaak en eigen kenmerken krijgt. Met als bonus een amberkleurig crèmelaagje, het resultaat van perfect geroosterde en gemalen koffiebonen. De vers gemalen koffie wordt verwerkt in luchtdichte aluminium koffiecups. Het aluminium zorgt ervoor dat de smaak en het aroma van de koffie behouden wordt, waardoor het een intense, aromatische smaakbeleving geeft op ieder moment van de dag.