In het Nederlandse televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’ zoeken journalisten naar de oorsprong van de productie van ons eten. Een van de presentatoren is Teun van de Keuken. Teun is geschokt als hij erachter komt dat kinderen gedwongen worden in de cacaoproductie te werken.
Grote chocoladefabrikanten weigeren gehoor te geven aan Teuns oproep om slaafvrije chocolade op de markt te brengen. Daarom besluit Teun te laten zien dat het ook anders kan. In 2005 komt de eerste Tony's Chocolonely reep op de markt. Het is de nu beroemde Tony’s Chocolonely Fairtrade melkchocolade in de rode verpakking. ‘100% slaafvrij', zegt Tony’s Chocolonely over deze (héérlijke!) reep.
Goede vraag. We proeven er elke dag van en zijn er nog niet helemaal uit. Chocolade testen is keihard werken! ???? Lékker is een Tony’s absoluut. Heerlijk romig, vol van smaak. Perfect voor bij de koffie én erna. En tussendoor. En vooraf. Repeat. Dat is Tony’s - je krijgt er nooooit genoeg van. Bestel genoeg want dan zit je nooit zonder.
Bij het delen van een Tony’s Choclonely reep valt op dat er geen gelijke brokken verdeeld kunnen worden. Dit heeft Tony bedacht om aan te geven dat de chocoladewereld erg ongelijk is. De rijkdom is ongelijk verdeeld zegt Tony’s. Hij vindt het namelijk bizar dat een chocoladereep uit gelijke blokjes bestaat, terwijl het er in de chocoladewereld helemaal niet eerlijk aan toe gaat. Chocolade met een missie: het slaafvrij maken van de chocoladeketen.
Eerlijk, heerlijk, Tony’s. Bestel hier je Tony’s Chocolonely en geniet dubbel zo hard van je koffie.