Genieten van de lekkerste koffie. Het lijkt zo vanzelfsprekend… Totdat je iets te drinken krijgt dat een aanslag op je humeur is! Terwijl het misschien koffie van een bekend merk is. Zonde en onnodig.
De lekkerste koffie begint bij het kopen van koffie. Wij zorgen dat je bij Koffiemarkt.be alleen maar topproducten voor je geld krijgt. Onze belofte: 100% Tevredenheidsgarantie voor jou, de klant. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.
Welke koffieboon? Arabica? Robusta?
“Lekker” is een kwestie van smaak. Hou je van een krachtige, sterke smaak kies dan voor een koffie waarin de Robusta boon verwerkt zit. Heb je liever een iets zachtere variant dan zit je bij een 100% Arabica altijd goed. Bij Koffievoordeel.nl hebben wij 100% Arabica koffies en ook koffies die uit een blend (mengsel) van Arabica en Robusta bestaan.
Met deze tips zet je de lekkerste koffie:
1. Lees bij het kopen van koffie de klantrecensies. Bijzonder waardevol en als je de punten 2 en 3 leest kun je onze koffie al bij de bestelling ‘voorproeven’.
2. Koffiebonen hebben een bepaalde smaak-intensiteit. Die vermelden wij op Koffievoordeel.nl op een schaal van 1 tot en met 12. Koffies onder 5 zijn licht geroosterd en hebben een zacht karakter. Een gemiddelde koffie zit tussen 6 en 8. Vanaf 9 gaan de remmen los. Je kunt op de site zelf de koffiebonen op Intensiteit rangschikken. Lekker makkelijk!
3. Lees onze proefnotities. Die vind je bij de omschrijving van elk product. Zelf leren proeven als ‘een pro’? Drink dan je favoriete koffie en lees tegelijkertijd de proefnotitie. Een omschrijving met ‘smaaknuances van cacao en hazelnoot’ wordt dan in ene tastbaarder, begrijpelijker.
4. Gebruik ongeveer 7 gram gemalen bonen per kopje. Voor een lungo – de klassieke kop koffie – gebruik je 60 ml water en voor een espresso met 30 ml. Gebruik dezelfde hoeveelheid gemalen koffie met de helft minder water voor een echte ristretto.
5. De smaak. Is je koffie te bitter? Zet de maalgraad iets grover en/of gebruik een hogere dosis koffie per kopje. Ervaar je je koffie als zuur? Dan is de maling te grof en/of gebruik een kleinere dosis koffie.
6. Gebruik altijd verse koffie. Vooral bij bonen, gemalen koffie en pads moet je zorgen dat de koffie goed bewaard wordt.
7. Reinig koffieapparatuur minimaal 1 x per week. Echt, je proeft het.
8. Het water in het reservoir van de machine dagelijks verversen, dit voorkomt bijsmaakjes.
9. Varieer en ontdek nieuwe smaken. De meeste mensen leven ongemerkt volgens vaste patronen. Experimenteer eens met andere merken. We hebben een breed assortiment met voordelige proeverspakketten en voor je het weet doe je een hele mooie ontdekking.
Stuur dit blog gerust door! Samen maken we de koffiewereld een beetje drinkbaarder :)