Wist u dat latte in het Italiaans melk betekent en macchiato staat voor gevlekt? Hier komt ook de naam van de gelijknamige koffievariant latte macchiato vandaan. Een handig weetje is dat u geen latte aan de Italiaanse ober moet vragen. Een latte is namelijk een koffie met warme melk, oftewel een caffè latte. In tegenstelling tot deze koffievariant heeft de latte macchiato een prachtige melkschuim bovenop de koffie. Om u op ideeën te brengen, delen we vandaag een simpel en smeuïg recept. Geniet nu ook thuis van een prachtig gevlekte latte macchiato.
Tip! U kunt de volle koemelk natuurlijk ook vervangen door een alternatief, zoals een plantaardige sojadrink. Bekijk snel ons totale assortiment om te zien met welke heerlijke koffie u uw latte macchiato kunt zetten.
Het recept
1. Hoe zet u thuis uw favoriete koffie? Voor een perfect resultaat zet u eerst een stevige kop koffie of een goede espresso.
2. De volgende stap is het opwarmen van de melk (zonder het te laten koken). Dit kan in een steelpan, met een magnetron of natuurlijk een goede melkopschuimer.
Verder adviseren wij om volle melk te gebruiken, omdat dit simpelweg beter schuimt.
3. Klop de verwarmde melk tot luchtig schuim of schud alle overgebleven luchtbellen eruit.
4. Kies een mooi lang drinkglas uit en schenk hier het melkschuim in. Nu is het tijd voor het moment supreme! Giet vervolgens uw koffie of espresso zeer zorgvuldig in het schuim. Als het goed is, ontstaat er een heel mooi gelaagd effect. Proeven en genieten maar!