Recept voor een heerlijke klassieke koffietaart!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in jouw winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan jouw huidige bestelling?

Geplaatst door:
op 21-09-2021
Koffietaart
Koffietaart

Zin in een lekker stuk taart na een boswandeling in combinatie met een kopje koffie? Met de klassieke koffietaart geniet je van een heerlijk zelfgemaakt tussendoortje. Ben je op zoek naar het perfecte recept? Maak het jezelf gemakkelijk en lees onze tips en adviezen hoe je deze taart bakt. En natuurlijk voorzien we je ook van het recept zelf!

De klassieke koffietaart

Ben je een echte koffieliefhebber? Dan kan je een stuk koffietaart ongetwijfeld waarderen. Maar wat zijn eigenlijk de ingrediënten van een koffietaart? De klassieke taart is de Coffee Victoria Sandwich. Hij bestaat uit twee lagen luchtige koffiecake met een rijke koffiebotercrème.

Verrukkelijke taart voor bij de koffie

De klassieke Coffee Victoria Sandwich Cake is heerlijk voor bij de koffie. Met onderstaand recept serveer je een verrukkelijk stuk taart bij de koffie. De eerste beginselen voor deze taart/cake werden gelegd in Spanje, maar hij is vernoemd naar de Britse koningin Victoria. Je eet het meestal rond een uur of vier in de middag.

Zo maak je een klassieke koffietaart

Ben je op zoek naar een koffietaart recept omdat je graag iets lekkers bij de thee of koffie serveert? Wij geven je het klassieke recept voor de Coffee Victoria Sandwich: 

Nodig: De cake maak je van 4 eieren, 2 lepels koffiepoeder, 225 gram zachte boter, 225 gram kristalsuiker, 225 gram zelfrijzend bakmeel en 2 lepels bakpoeder. De vulling bestaat uit 75 gram zachte boter, 175 gram poedersuiker, 1 eetlepel koffie-essence en 1 eetlepel melk. 
 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, vet 2 vormen in en bekleed de bodem met bakpapier. 
2. Maak een beslag van de eieren en het koffiepoeder. Voeg tot slot de andere ingrediënten toe voor de cake. 
3. Verdeel de mix over de 2 bakvormen en bak ze 25 minuten in de oven. Laat het vervolgens afkoelen. 
4. Maak de botercrème met poedersuiker, boter, koffie-essence en eventueel met wat melk.
5. Smeer de helft van de botercrème op de onderste helft en de andere helft bovenop. 
 
Je kan eventueel ook variëren met chocolade, frambozen of walnoten. Je maakt hem helemaal zoals jij wilt! Drink je er een speciale koffie bij? Dankzij onze koffierecepten heb je keuze genoeg. Maak bijvoorbeeld je eigen ijskoffie of ga voor een latte macchiato. Wil je het jezelf makkelijk maken? Op Koffiemarkt.be vind je een heleboel ready-to-drinks!